GLITTER versus COMFORTABEL

Ik houd van comfortabel- en glitter kleding. Ik heb de neiging om steevast in een winkel naar de glitter kleding te lopen. En altijd hangt er dan net mijn zijde jurk of prachtige pailletten bloes. 

Op een gegeven moment was mijn garderobe uitgegroeid naar een garderobe met alleen maar glitter en glamour. Ik had niet door dat ik nog maar amper casual kleding in mijn garderobe had hangen. Je snapt het probleem, om overdag op werk te verschijnen in een glitterjurk is wat overdressed.

Ik wilde de glitter en mooie stoffen absoluut niet kwijt maar ik miste in mijn garderobe diverse comfortabele kleding wat ik ook graag draag. Mijn garderobe sloot niet aan bij mijn dagelijkse lifestyle dus zocht ik naar een snelle en doeltreffende praktische oplossing.

Ik ben een fan van moodboard’s omdat je visueel maakt wat in je mooi vindt. Ik heb er veel in verschillende digitale variaties maar het leukst vind ik nog steeds het moodboard op papier. Ik plak, knip en schuif mijn uitgezochte foto’s op een kreukvrij wit papieren vel.

Mijn startpunt is; welke kleding heb ik nodig. Ik zoek in magazines naar kleding die mijn smaak vertalen en waar ik heel blij van word. Deze visualisaties helpen mij altijd enorm. De collage is mijn verzameling van kleur, materiaal en vorm.

Als ik tevreden ben, bewaar ik mijn eindresultaat om later nog eens te kunnen bekijken. Of de kleding comfortabel is kan ik pas beoordelen als ik het pas!

Mijn vervolgstap is om een lijstje van kleding die ik nodig heb en waar ik de kleding kan kopen. Als ik toevallig in de stad ben, dat vind ik leuker winkelen dan een hele dag op pad, kijk ik rond en als het 100% naar mijn zin is, koop ik het.

Langzaam aan krijg ik weer een garderobe met gevarieerde kleding. Ik hoop dat deze aanpak jou ook kan helpen om jouw garderobe in balans te brengen, compleet vanuit jouw eigen stijl en smaak.

http://www.jbstudio.me

Als je dit artikel leuk vond zou ik het ontzettend waarderen als je het wilt delen met je volgers op social media.

Dit artikel geeft antwoord op.

  1. Hoe maak ik een Moodboard?
  2. Ik koop steeds de verkeerde kleding, hoe verander ik dit?
  3. Wat zegt een Moodboard over mij?