Ik volg Gill Button al een tijdje op Instagram @buttonfruit. Zij maakt prachtige mode-illustraties met olieverf, waterverf en/of inkt. De gezichten die ze tekent met inkt (heel close-up) daar spreekt haar kennis en kunde uit.

Mooie variaties van tonen en net genoeg wit zo dat je oog blijft plakken. Ze werkt op een speelse, gedurfde manier. De magie is te zien bij elke streek die ze maakt. De schilderijen die ze maakt met grote kwaststreken zijn vloeiend en lijken haar moeiteloos af te gaan.

Door haar composities komt de toeschouwer heel dichtbij. De portretten zijn confronterend, soms intiem en kwetsbaar. Ik kan enorm genieten van haar kleurgebruik, haar stijl en manier van tekenen. Niet realistisch maar realistisch genoeg om te genieten van haar dessins en haar kleurgebruik.

Gill Button is opgeleid met computerprogramma’s zoals Photoshop, maar zocht in 2014 naar een andere keuze in haar aanpak. Ze wilde zich meer gaan toeleggen op handgemaakte tekeningen: “Ik vond werken met Photoshop eentonig, ik voelde me net een computer.“.

Datzelfde jaar startte Button een blog, Sketchy Men, waarvoor ze iedere dag een tekening maakte. Niet lang daarna lanceerde ze bovendien haar Instagram account @buttonfruit. “In het begin had ik maar één volger, maar hij moedigde me aan om door te gaan. Daarna volgde het succes.“, herinnert ze zich.

Button werkt in opdracht van een groot aantal modemerken waaronder Gucci, Vogue, Tatler en Vanity Fair.

http://www.jbstudio.me

Als je dit artikel leuk vond zou ik het ontzettend waarderen als je het wilt delen met je volgers op social media.

Dit artikel geeft antwoord op.

  1. I love Gill Button.
  2. Wat doet Gill Button.
  3. Hoe is de carriere van Gill Button gewesst voor dat ze bekend werd.